Et misbrugscenter gør dig ikke religiøs!

20 maj 2019
Et misbrugscenter gør dig ikke religiøs!

Der findes mange forskellige behandlingscentre derude, der kan hjælpe med alt fra et overforbrug af alkohol til en person, der er døden nær af hårde stoffer.

Det kan være noget så specifikt som at besøge og lade sig indlægge hos stien behandlingscenter, eller man forsøger sig med en behandling med den famøse Minnesota-kur på et valgfrit behandlingscenter, eller man afprøver lidt ambulant behandling ved diverse besøg på et behandlingscenter, opfølgende møder angående ens proces og måske nogle besøg til et AA-møde.

Netop sidstnævnte kan måske ringe nogle religiøse konnotationer, om du så har afprøvet den slags før eller bare har hørt om det.

Dette hænger især sammen med behandlings-strømmen af nogle af sine første arter, der kom fra USA, der havde en større påviselig effekt og var mere organiseret, end man hidtil havde set.

I denne afdeling af verden er man mere religiøs, end man er i Norden, og langt de fleste danskere praktiserer ikke deres døbte kristendom i samme omfang, som man for eksempel ser amerikanerne gør det.

Derfor kan det på en gennemsnitlig dansker virker angst-provokerende, at der er så mange bønner, snakke med Gud og andet, der virker omkranset af religiøs opfattelse under en behandling.

Selv den mest kendte bøn for mange behandlingscentre i forbindelse med specifikt alkoholmisbrug hedder endda, at man skal lære at genkende det, man er i stand til at ændre, og det, som man ikke kan ændre, og så blive vis (som en anden Gud) til at kende forskellen på disse to.

Heldigvis har denne behandlingsmetode i Danmark fået en støbning og forståelse af, at det ikke er et forsøg på at omvende folk til kristne eller gøre dem mere religiøse, end de måske er i forvejen.

Denne metode skal bruges til at minde almindelige mennesker om, at der er ting, man kan have svært ved at kontrollere, at man skal have hjælp til at blive rask, og at endeligt noget ikke står til at ændre og er større end os som samlet hele.

Flere Nyheder