Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

24 september 2019 Astrid Pedersen
Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

Trænger dit gulv til en ordentlig overhaling er det en god idé at få en fagmand på opgaven. En dygtig, faglært håndværker med erfaring inden for behandling af trægulve vil hurtigt kunne vurdere hvilken form for behandling som tjener dit gulv bedst. Men du kan selv tage dit gulv i øjesyn og foretage en forhånds vurdering af træværkets tilstand og beskaffenhed.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling?

Den temmelig voldsomme og invasive gulvafhøvling egner sig især til trægulve, som er behandlet med hård og tyk fernis eller lak. Her skal der en gulvafhøvling til for at fjerne det lag af gulvets overflade, hvor lakken eller fernissen sidder. Dette kan ikke klares med den mere skånsomme gulvafslibning.

En gulvafhøvling er også ideel til gulve, som har lidt skade i forbindelse med en oversvømmelse, som har efterladt fugt i træværkets kerne. Dette kan nemlig forårsage, at gulvets planker, parketter eller brædder svulmer op, og forskubber sig således at der opstår niveau forskelle eller dybe revner. Dette vil en professionel gulvafhøvling også kunne udligne, såfremt altså gulvet er tykt og massivt nok til at kunne tåle en sådan.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafslibning?

Du skal der imod vælge en grundig gulvafslibning, hvis dit gulv kune har overfladiske skader, og træværket ellers er sundt, jævnt og intakt. Overfladiske skader tæller småskrammer og ridser, splinter, pletter og skjolder samt misfarvninger fra solfalming eller slidspor fra nedtrådt støv og snavs. Her er en gulvafslibning fuldt tilstrækkeligt, når det handler om at få gulvet til at fremstå skinnende og ensartet på ny.

Hvem kan hjælpe mig med mit slidte trægulv?

Du bør altid overlade behandling af trægulv til en professionel gulvmand, hvis du vil være sikker på at opnå det optimale resultat. For mere information om gulvbelægning i Frederiksberg, kontakt JI Gulvservice på jigulvservice.dk

Flere Nyheder