Kender du reglerne for Backgammon?

11 februar 2019 Tina Høy
Kender du reglerne for Backgammon?

Kan du reglerne for Backgammon? Måske elsker du spillet, men er ikke sikker på, om du kender reglerne ordentligt, eller måske er du nybegynder? Det er nemt at lære spillet.

Først skal brikkerne stå korrekt på pladen. Spillet gælder om, at du skal forsøge at få dine brikker tilbage til dit “indre hjemland” og derefter i mål. 

Spillets regler

Hvis den, der starter, f.eks. slår en 2’er og en 5’er, må man flytte en brik frem to felter og en anden brik frem fem felter eller en brik syv felter. Hvis du vælger de syv felter, skal brikken dog mellemlande. Du kan lande de steder, som er tomme, eller hvor der maksimalt står én af modstanderens brikker. Man kalder det et punkt, hvis der er flere end to brikker på samme felt, og hvis der er flere punkter i træk, er det en blokade. Du kan således lave en blokade for din modstander.

Det er også risikabelt at stå alene med en brik, da modstanderen kan slå den hjem. Det er endnu en grund til at lave punkter for sine brikker. En mellemlanding fra modstanderen kan også slå din brik hjem. De brikker, der er slået hjem, skal du befri fra barren mellem de to spilhalvdele. Du flytter brikken på normal vis via terningens “øjne”.

Når du skal have dine brikker i mål, skal du ramme det antal øjne, der er hen til målet – som i Ludo. 

Hvordan vinder man?

Hvis du kommer hurtigst i mål, men modstanderen har nået at få nogle brikker ud, får du 1 point. Hvis modstanderen ikke har nået at få brikker i mål, og du vinder, får du 2 point. Hvis du vinder, og din modstander stadig har brikker i dit indre hjemland eller på barren, får du hele 3 point. Så hvis I spiller flere spil, skal I huske at notere antal point.

Flere Nyheder